Évzáró vacsora
2015. február 02. írta: veronel

Évzáró vacsora

Mindenkitől elnézést, aki kereste a frissítéseket. Sajnos a blog.hu nem engedett új bejegyzést létrehozni valamiért az elmúlt napokban. 

 Ló lassan kiszalad a világból és jön helyére a sziklákon ugráló Kecske. Márpedig az év végét és az új év kezdetét a világon mindenhol megünneplik, nincs ez máshogy Kínában sem. Persze, ennek is megadjuk a módját. Pénteken volt a céges évzáró vacsora. Konstantin előre szólt, hogy ne készüljek hosszú rendezvényre, ha hatkor kezdődik, fél nyolcrá már otthon leszek. Nem lett igaza. Fél kilencre értem haza.

A vacsora egy hotel báltermében volt, tizenhét körasztálnál foglaltunk helyet, a dolgozók és gyermekeik. Persze, nem mindenki hozta a gyermeket, de a többség igen. A vacsora alatt a színpadon végig ment a show. Tiszta Golden Globe, de komolyan. Vicky és Bob konferált, akinek mondták a nevét az felment a színpadra és vagy kihúzta egy szerencsés nyertes nevét a dobozból vagy valami partijáték keretében maga is ajándékért versenyzett. Én egy LCD tévét sorsoltam. A nyertes neve persze kínaiul volt, így Vicky elmondta, majd a társaság visszaszámolt és akkor kellett mondanom a nevet. Nagyon örült mindenki, hogy sikerült. Azért gondolom, hogy sikerült, mert az illető azonnal felállt és jött a nyereményért.

Kiderült, hogy Rockynak aznap volt a születésnapja, így énekeltünk neki (én angolul a többiek kínaiul), kapott tortát, volt csillagszoró is. Ezután felhívtak a színpadra minden januári születésnapost és ők is kaptak a tortából.

Természetesen a managementtel körbejártuk az asztalokat és mindenkivel koccintottunk. Tony például kínai pálinkát ivott, nem egyszer fenékig, így aztán az este végén már nagyon kínai volt az angolja is. De még így is elintézte, hogy valaki hazavigyen. Alig múlt nyolc, amikor mindenki összepakolt és szépen elindult haza, itt jött, a „te hogy mész haza?” című kérdés, mire mondtam, hogy no problem, taxival. No, no, no! Jött a válasz és Yongliang lett a nyertes, aki hazafuvarozott.

A vacsora nem volt túl nagy eresztés, mondhatni alig fogyasztottam például húst, mert minden ilyen robbantott volt, vagyis az a fajta darabolás, amikor csontostúl, porcostúl, mindestül darabolnak és ezt főzik meg. A zöldségek és a levesek viszont finomak voltak.

Egyébként nagyon tetszett, hogy a kollégák műsorszámokkal készültek. Volt aki énekelt, volt aki táncolt.

Jöjjön a fényképes összefoglaló.

Partyra készülj! Tony tekintete még stabilan megtalálja a kamerát. Az asztalon a kosárban hagyományos új évi ételek. Mandarin, dió, ezeket azért eszik és adják egymásnak, hogy bőséget hozzanak az új évben. A mandarin például azért hoz bőséget, mert a kiejtése egybecseng a szerencse kiejtésével. A narancs kiejtése az aranyéra hasonlít. A pomeloé pedig bőség és a státusz kiejtésével cseng egybe. Kantoni kiejtéssel.

1.jpg

Az első műsorszám: napernyő tánc, főleg színes volt.

2.jpg

Majd elfelejtettem. A Konferansziék. Csillognak. Villognak. Kínaiul beszélnek.

3.jpg

Újabb táncos produkció. Kínai ugrálos zene, csillogó shortok, csillogó zakók. Szívesen!

4.jpg

A születésnaposok és a torta. Egyébként egész finom volt, sok volt a krém, kevés a tészta és nem volt sós.

5.jpg

A vacsora. Az este végén. Látszik, hogy elég sok minden megmaradt. A leves nagyon finom volt és abban a tészta hossza számít például. Minél hosszabb a tészta, annál hosszabb az élet.

6.jpg

Anny kislánya egy gyermekdalra táncolt, ilyen mutogatos gyermektáncot. De borzasztó nagy körültekintéssel és komolysággal.

7.jpg

És a fődíjat kapja...

8.jpg

Az ajándékok egy része, még sorsolás előtt.

9.jpg

Egyébként azok sem bánkódhattak, akik nem nyertek semmit, mert mindenkinek járt egy ilyen színes mobil akku. Ez arra jó, hogy viszed magaddal és plusz energiaforrás a mobileszközödnek. Igen hasznos kiegészítő.

10.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr897124929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása