Keleti szél 7.
2014. október 22. írta: veronel

Keleti szél 7.

A szokásos gyűjtemény következik. Van itt régebben kimaradt és egészen új fotó is.

Először is az aktuális levegő helyzetről egy képben. A pára elmúlt, a por megmaradt.

0.jpg

Tegnap volt szerencsém kipipálni a suzhoui vámudvar meglátogatását is a bakancslistámon. Most abba ne menjünk bele, hogy miért kellett, a lényeg, hogy az információ áramlásunk a klasszikus sugdosós játékhoz (vagy ahogy a művelt francia mondja Flüsterpost) hasonlítható időnként. Nem is beszélve a T-műveknél megtanult három alap gyökérokról. Ugye. A lényeg, hogy darabokat kellett azonosítani, hogy listát készíthessünk arról, ami beérkezett, hogy végre megkaphassuk a szállítmányt. Állítólag a kínai vám szépen sorban minden vámtarifaszám csoportot végigvizsgál, hogy ezzel segítse a vállalkozások életét. Mármint, hogy segítenek besorolni a darabokat. Most épp a csatlakozóknál tartanak. Kérdés, miért hívják a vámot kínaiul csempészés ellenes rendőrségnek?

1.jpg

Minden más a tovább mögött. 

Ezek mindenféle péksütik, amikből nem vettem, mert erős voltam és emlékeztettem magam, hogy csak a kinézetük érdekes.

2.jpg

Ez a kép Shanghaiban készült, a Bundon nagyjából 200 méterenként volt egy ilyen stand. A lényeg, csinálnak rólad egy fotót és beteszik egy három forintos műanyagkeretbe. Mester úrral nem bírtunk napirendre térni a dolog felett, hogy miközben mindenki ezer meg ezer fotót készít, a többség egész komoly fényképezőgépeket cipel a nyakában, mégis fizetnek valakinek, mert azt hiszik, hogy az a fotó jobb lesz. Érthetetlen, de tényleg.

3.jpg

Ez egy a metróban készült lesifotó. A lényeg, hogy a kislányon Hawaiian Airlines poló van. Mindig feldob, ha valami szigetekkel kapcsolatosat látok.

4.jpg

Esküvő, esküvő. Láttam már fotózást a Jinji-tó partján is, ez Shanghai, még mindig a Bund. Középen az ifjú pár a többi erkélyen a koszorús lányok és fiúk. Tiszta Amerika!

5.jpg

Épül az új felhőkarcoló. Valaki még sötétedés után is hegesztett rendületlenül a tetején. Mókás volt, ahogy sötétben szórta a szikrákat. A fotó még naplemente előtt készült. Itt jut eszembe, hogy Shanghaiban nagyon sok helyen látni bambusz állványzatot az építkezéseken. Valahol van egy fotó is, de most nem találom. A bambusz szerencsét hoz és véd a rossz szellemektől, no meg erős és könnyű, szóval minden szinten tökéletes.

6.jpg

Az Izumiya (áruház) mellett van egy park, ami egyben vészhelyzeti gyűjtőpont is. Szépen kitáblázták, hogy hova száll le a helikopter, hol állítják fel a sátrakat, hol lesznek a mentősök, a sátrak, az ivóvíz. Minden. Mondjuk a WC-nél szerintem minimum véleményes, hogy mi minősül vészhelyzetnek.

7.jpg

Ezt egy másik pláza padlóján találtam. Átsétáltam felette, hátha világítani kezd (yes, Diablo reference), de semmi. Persze, az is lehet, hogy valami überdémont lehet vele idézni, ez esetben örülök, hogy nem működött. Bár, csak egy TP kell a szintlépéshez.

8.jpg

Még mindig meglepnek az itteni autószínek. Hát nem gyönyörű? Igen, nyilván a fehérre gondoltam...

9.jpg

Ilyen kis, robogó után köthető pultokról árulják reggel és este a tojás lepényt. Mindenhol, ahol sokan járnak-kelnek. Vagy ez már volt?

10.jpg

Egymás mellett a Marvel és a DC képregényhősei. Ez is csak itt lehetséges. Mondjuk, Hulk diszkréten rálépett Superman lábára, szóval azért érezni némi feszültséget a mosolygós felszín alatt. Viszont, azt is tudjuk, hogy Hulk ilyen kis huncut.

11.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr896815979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása