Nem megy az áthúzás
2008. március 06. írta: veronel

Nem megy az áthúzás

Bréking! Bréking! Nem megy az áthúzás! OMG! Te jó ég! Mi lesz most? Eddig nem hiányzott, de most, hogy rádöbbentem a hiányára, nem tudok tovább élni nélküle. brühühű
Na kérem, tegnap médiafigyelős napot tartottam, íme a következmény. Nem bírom ki szó nélkül. De tényleg.

A TV2, ami alapértelmezésre számomra csípőből szimpatikusabb, mint az RTL Klub, belevágott a tutiba. Az idei szezonra bezsákolt néhány félévados (azaz még a vége előtt elkaszált) sorozatot, meg néhány mindenütt sikeres "vetélkedő" licenszet. A vacsorafőzös műsorből nem költöttek az eredetire, loptak kitaláltak inkább egy saját verziót. Arról a csatornáról beszélünk, ahol még a Hősök is meg tudott bukni. Ahol a Született feleségeket, hat hét szünet után, elpakolják a hét legérthetetlenebb időpontjára.

Sokan elmondták már előttem, valaki vagy szándékosan szabotálja minden mozdulatukat bentről, vagy ezek tényleg ennyire hülyék. Nem írok ki szavazást...

Az igazság ára.

Jakupcsek Gabriella a műsorvezető. Azt gondolom, ennek tudtával már eleve csak kevesek adtak esélyt a műsornak. Hazugságvizsgáló, legféltettebb titkok, nagy leleplezések. Vér, verejték, könnyek, izgalom. Vetélkedő??? Az első problémám, hogy nem értem a résztvevőket. Nem értem, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy 800000két millió néző előtt meséljenek a magánéletükről. Mondhatnánk, hogy a pénz.. Most komolyan? 100 000 Ft azért nem annyira őrületesen nagy összeg. Persze, mindenki megköszönné, ha megkapná, talán egy picit még bohóckodna is érte, talán bevállalná, hogy kinevessék, na de hat gusztustalan, közönséges, testnedvektől csöpögős kérdésre válaszolni? Apu előtt? Anyu előtt? Nooooormááális? Node, nézzük a konkrét példát. Renáta. Láthatóan feltűnési viszketegsége van, néha undorodik magától, nem szívesen néz a tükörbe smink nélkül (érdekes, hogy mennyire félreértette a kérdést, hiszen a válasz utáni magyarázkodás, már arról szólt, hogy társaságban nem mutatkozik festetlenül, meg hogy elég kevesen látták úgy). Szeret másokat kioktatni, könyörgött már, hogy ne szakítsanak vele. Ugyanakkor a Nagy Ő kedvéért sem lenne középszerű. És ugyan, most mégis mi? Szilikon mellel, kifestve, rockzenészek gruppijaként, bölcsész szakon, mégis mi a fene? Egyéniség? A ruhája, a maskarája, a pasija, esetleg a szilikon melle miatt? Ugyanmár! Ahogy halad előre az idő, úgy lesz kínosabb az egész műsor. Unalmas, szánalmas, esetlen. A műsorvezető a sugókártyájával takarja el az arcát, miután feltette a kérdést: Szeretkezett-e egyszerre több férfival? Igen - hangzik a válasz. Majd a magyarázkodás: nem annyira elítélendő az, mint ahogy hangzik. No meg, előfordul. Megesik bárkivel. Ilyen a baráti kör. Mert ez ugye nem múlik máson.
Aztán persze jön a kérdések kérdése:

Renáta válasza: Nem. Ez megint egy nagyon határozott válasz, de picit azért izgulunk mind, hátha mégis. Az ítélet nem késik: "A válasz: ........hamis! "
Köszönjük, Renáta! Ez egy objektív vizsgálat eredménye, fellebezésnek helye nincs. A kislány meg mehet sírni, ahova akar. A barátnők persze mennek babusgatni, a pasi először érzéketlenül elzavarja, majd persze simogatja, csitítgatja. Magyarázat nincs. Katarzis nincs. Bamba bámulás van és máris jön Klárika. Renátát, pedig bárki megtalálhatja az iwiw-en, reggel még a mobilszáma is ott volt. Nem sajnálom. Aki hülye... az megy helybe a ... Ez a műsor, úgy szar, ahogy van. Nem szórakoztat. A kukkolás inkább kínos. A műsorvezető esetlen, unalmas, nem része a műsornak. Nem éli bele magát, nem néz kérdőn, nem játsza el a szerepet amiért odaküldték. Monoton, kifejezéstelen hangon ismételgeti, hogy hány kérdés van még a 20 millióig, hogy mennyit válaszolt meg és mennyi van még hátra. Meg azt is elmondja néha, hogy mennyi van még hátra. No, és sosem felejti el megjegyezni, hogy épp hol tartunk a 21 kérdésből. Nehogy elfelejtsük, hogy mennyi a tét. NIncsen dráma, nincsen verejték, nincsen izgalom. A hazugságvizsgálóról, a mérési módszerről, a mérés bizonytalanságáról nem esik szó. Mert az nem fontos. Nekem ez a műsor ennyi volt. Ami szar, az szar. Szépen lassan elvándorol majd a House mögül, mert nem azonos a célközönsége, egyre később kezdik majd, amikor pedig az ORTT is elkezdi szivatni lekerül a képernyőről. Nem kár érte. Köszönjük TV2, majd értesítjük!

Holnap jól megaszondom a Hal a tortánról kialakult véleményemet is. Aztán jó hosszú ideig megint inkább csak neten nézek sorozatokat. Úgyis van jónéhány, amire eddig nem jutott idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr45368845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nelli 2008.03.09. 06:04:09

Egyetértünk!Médiamegfigyeléseim során én mindig erre a következtetésre jutok,amire Te is!Hogy a béka segge alatt van a minősége.Le is szoktam a tévénézésről de rendesen.
süti beállítások módosítása