Szerencse pénz
2015. február 25. írta: veronel

Szerencse pénz

Említettem volt, hogy a szilveszter itt inkább karácsony, így természetesen szokás ajándékot adni. A családlátogatás során mindenféle rágcsálnivalót (diót, mogyorót, pisztáciát, stb), innivalót (kínai fehérbor, broáf) visznek egymásnak a rokonok, általában párban, mert a pár az szerencsét jelent. Nem tudom, szerintem két üveg kínai fehérbor az kifejezetten nagy szerencsétlenség, de ugye azok a bizonyos kultúrális különbségek.Itt szúrnám közbe, hogy a négy az ugye szerencsétlen szám, de amennyiben két pár valami, akkor az vállalható. Vagyis kétszer két üveg az egészen más, mint négy üveg. Tehát, a látogató visz valamit enni, meg inni, illetve kis piros borítékban úgy nevezett szerencsepénzt. Ezt, ha jól értettem, akkor általában a gyerekeknek adták, de ma már adja mindenki, mindenkinek. Az idén a cégvezetéstől is kapott mindenki. Ez látható a bal oldalon.

A jobb oldalon egy esküvői ajándék csomagocska és a tartalma látható. Szokás szerint, ilyenkor tartják az esküvőket is, hogy ne kelljen szabadságot kivenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr367213683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása