Második séta
2014. május 30. írta: veronel

Második séta

Csütörtök este megint elindultam egy kicsit körbejárni, most a másik irányba. Én ugye az SND-ben (Suzhou New District) lakom, így itt régi dolgokat nem lehet találni. A régi városra csak hétvégén lesz időm. Itt minden új, amerikai stílusú, de mégis kínai. 

Konstantin rögtön az első napon elmondta, hogy ott a Shangri-La a sarkon, mindig ahhoz viszonyítsak, mert mindenhonnan látszik. És tényleg. Szóval, ha az ember épp nem tudja merre induljon haza, akkor megkeresi a jellegzetes sziluettet és már indul is. Előtérben a szálloda, ahol lakom, háttérben a Shangri-La egyik tornya.

2014-05-29_19-04-49_537.jpgSzóval mászkáltam, láttam sok embert, aztán még több embert, elektromos kerítéssel védett "compund"-ot, vagyis lakónegyedet, de sötét volt már a fényképezéshez. Majd máskor.

Találtam egy nagy boltot, amolyan Tesco ez is, csak sokkal többen voltak benne. Kínaibb volt az egész. Itt is mindent lehet kapni, ami friss. Békát, teknőst, kígyókat.

2014-05-29_20-01-26_345.jpgNem tudom, miért elfordítva rakja fel a képeket. Bocsi,.

Tegnap volt az egészségügyi vizsgálatom is. Ez az itt maradáshoz kell, van egy erre szakosodott intézmény. Bemész (volt velem egy kínai kolléganő, hogy segítsen érteni) odaadod az útlevelet, kitöltik a papírt, aztán elindulsz a lista alapján szépen sorban. Vérvizsgálat, ultrahang a májról, pisi, szemvizsgálat, tüdőröntgen, vérnyomásmérés, szívmeghallgatás, súly, magasság. Mindenhol lepecsételik, hogy megvolt, aztán három nap múlva lesz eredmény. 

Voltunk bankban is, nyitottunk bankszámlát, Kaptam kártyát, amihez hatjegyű PIN kódot kellett megadni. 

Délben meglátogattuk a céget, ahol a focis magyar srác dolgozik, Ők is kábeleket gyártanak, megnéztük a masináikat. Aztán a Subwaysben ebédeltünk. Az épületben van sok kínai kajálda, biztosan visszamegyek még oda.

Ja, és az első fotó is elkészült Maciról. Ez egy a sok kis csatorna közül, háttérben lakóházak és vagy kémközpont az antennákból ítélve.

2014-05-29_19-06-17_409.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr886228610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása