Kiránduláááás
2008. július 17. írta: veronel

Kiránduláááás

Na kérem. Régóta gondolkodom, hogy kéne megint szervezni valami mókás kis csapatos túrát. Lehetőségként ott van ugye Dobogókő, meg a Shaolin-falu, de igazán a falu, mint szállás annyira nem jött be. Nem annyira olcsó, mint amennyire lepukkant.
Jó volna egy Schneeberg mászást is csinálni, ezt már meg is koreografáltam, csak elég drága. Az árérzékenység meg elég erős, bár itt mindenki annyit kereshet amennyit akar, másterem.
Nézelődtem a neten és Pécsre irányult a figyelmem. Tudom messze van, drága a benzin. De ezt nézzétek meg. Van hangulata, mi? Fene tudja.
Schneeberg túra. Kitaláltam, hogy milyen jó móka lenne megint megmászni, jó sokakkal együtt. Aztán pedig, hogy milyen jó móka volna együtt ökörködni a csúcson. Aztán az is eszembejutott, hogy a gyerkőcök, meg a papírkutyák biztos nem akarnák megmászni. Ezen gondolatokból meg is született a Terv. Íme:
A bátrak csapata hajnalok hajnalán nekivág a Hegynek, hogy mint egykor, állandó életveszéllyel dacolva megmássza a Hegyet. A papírkutyák és/vagy anyukák gyermekekkel kicsit sokkal később kelnek és a fogaskerekűvel jutnak fel. Aztán odafönt találkozás, egymásnak örülés, panorámában gyönyörködés, zerge kergetés elfogás, megsütés,belakmározás, majd együtt fogaskereküvel való leereszkedés. Autókat okosan lehetne szervezni, hogy mindenkinek jó legyen. Fogaskerekű árak a Schneebergbahn honlapján elérhetők. Oroszosok kedvéért a kivonatolt lényeg (minden ár euróban értendő). Oda-vissza: felnőtt-30,5, gyerek-15,3. Családi jegy (felnőtt + egy max. 15 éves gyerek ): 41,5. Csak vissza: felnőtt-21,6, gyerek-10,8, családi-29,3. 6 évesnél fiatalabb gyerek ingyen van, ha a szülő ölében utazik, de szülőnként csak egy gyerek. Létezik csoportos jegy is, minimum 20 fő, ez esetben felnőtt 26,2 és gyerek 15,3, ami együtt épp a családos jegy. Van még egy remek opció az ún. kombijegy, ami fel-le út + 1 éjszaka szállás a hegytetőn álló Berghaus Hochschneeberg-ben. Felnőtt-51,4, gyerek-31,3. Meggondolandó!
Na, ez volt az ötletelés. Valakit érdekel a történet?

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr64573521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása