Kelta Fesztivál és a magas kultúra
2008. július 05. írta: veronel

Kelta Fesztivál és a magas kultúra

Ma vettem színház bérletet. A következő évad előadásain én is ott leszek, kell az a kis kultúra. No, meg, végre engem is érdeklő darabok lesznek.
Ma volt a sokadik Kelta Fesztivál, kint a Várhelyen. Nem ártam túl sok mindent, mert tavaly többek között közlekedési káosz is kialakult, meg programok sem voltak, meg millió ember. Az idei rendezvény megérdemel egy erős négyest. Gondoltak a parkolásra, a felfelé vezető utat egyirányúsították és megnyitottak egy Bánfalvára átvezető erdész utat. Ez persze kerülő, meg minden, viszont lehetett közlekedni.
Egy lelkes, fiatal hagyományőrzőkből álló csoport jött el és rendezett be egy kelta falut az erdőben. Lehetett kovácsolni, érmét verni, sütni-főzni, dárdát dobni, pajzzsal és karddal harcolni, lovagolni, szamarat simogatni, enni és inni, készítettek kelta ékszert, volt agyagozás, vesszőfonás, mi szem-szájnak ingere. Jó négy órát töltöttünk fönt és nem unatkoztunk egy percet sem. Volt persze arcfestés is.

Holnap meg megyünk strandolni, strandolni. Ausztriába.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronel.blog.hu/api/trackback/id/tr16555144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása